Sevgili Genç Araştırmacı, Üniversitene Hoş Geldin!
Ankara Bilim Üniversitesi olarak öğrencilerimizi yalnızca eğitim alan bireyler olarak değil; merak eden, sorgulayan, araştıran, üreten, tasarlayan ve fikirlerini hayata geçiren genç araştırmacılar ve girişimciler olarak görüyoruz.
Üniversite yaşamınız boyunca akademik bilgi edinmenin ötesine geçmenizi; ilgi duyduğunuz alanlarda problemleri fark etmenizi, araştırma soruları geliştirmenizi, özgün fikirler üretmenizi ve bu fikirleri somut çıktılara dönüştürmenizi önemsiyoruz.
Bu anlayış doğrultusunda üniversitemize başlayan öğrencilerimize “Genç Araştırmacı” Belgesi veriyoruz.
Sizlerden kendi bölümünüz ve ilgi alanınız doğrultusunda bir araştırma konusu belirlemenizi bekliyoruz. Belirleyeceğiniz konunun güncel bir probleme çözüm üretme, ülkemize ve topluma katkı sağlama ya da alanınızda yeni bir bakış açısı geliştirme potansiyeline sahip olması önem taşımaktadır.
İlginizi çeken konuda yapacağınız ön araştırma, araştırma sorunuzu oluşturmanız ve çalışmanızın yönünü belirlemeniz açısından akademik yolculuğunuzun önemli bir başlangıç noktası olacaktır.
Araştırma konunuzu 21 Ekim 2026 tarihine kadar akademik danışmanınıza iletmenizi bekliyoruz.
Belirlenen araştırma konuları, akademik danışmanlık ve araştırma süreçlerinde öğrencilerimize rehberlik edilmesi amacıyla değerlendirilecek; uygun ve güçlü bulunan araştırma önerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli olanaklar sunulacaktır.
Ankara Bilim Üniversitesi’nde araştırma kültürünü, girişimcilik ve inovasyon anlayışıyla birlikte ele alıyoruz. Araştırma sürecinde ortaya çıkan bir fikir, çözüm veya proje; doğru yönlendirme ve destekle uygulanabilir bir ürüne, hizmete, prototipe veya girişime dönüşebilir.
Bu yaklaşımın girişimcilik boyutunu IdeaCoin Girişimcilik Merkezi oluşturmaktadır.
IdeaCoin Girişimcilik Merkezi, yenilikçi bir fikri, çözmek istediği bir problemi ya da geliştirmek istediği bir projesi olan öğrencilerimizin fikirlerini desteklemek; bu fikirlerin ilk prototiplere, uygulanabilir projelere ve girişimlere dönüşmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.
Henüz yalnızca bir fikriniz olsa bile IdeaCoin’e başvurabilirsiniz. Fikrinizin başlangıç aşamasında olması bir engel değildir. Önemli olan merak etmek, bir problemi fark etmek, çözüm üretmek ve yeni bir şey ortaya koymak istemektir.
IdeaCoin sürecinde başarılı bulunan fikirlerin geliştirilmesi desteklenecek, öğrencilerimize proje geliştirme ve prototipleşme aşamalarında rehberlik edilecek, potansiyeli yüksek projelerin yatırımcılarla ve ilgili paydaşlarla buluşmasına olanak sağlanacaktır.
Böylece Ankara Bilim Üniversitesi’nde öğrencilerimizin akademik ve girişimcilik yolculuğu;
merak etmekle başlar,
araştırmayla derinleşir,
fikirle şekillenir,
tasarımla somutlaşır,
geliştirmeyle güçlenir
ve topluma değer katan bir çıktıya dönüşür.
Bir araştırma sorunuz varsa Genç Araştırmacı olarak akademik yolculuğunuzu başlatın.
“Benim de bir fikrim var!” diyorsanız, IdeaCoin Girişimcilik Merkezi aracılığıyla fikrinizi geliştirmek ve hayata geçirmek için ilk adımı atın.
IdeaCoin başvurularınızı Üniversitemiz web sitesinde yer alan IDEACOIN sekmesindeki başvuru formunu doldurarak gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara Bilim Üniversitesi olarak öğrencilerimizi yalnızca geleceğe hazırlamayı değil; geleceği araştıran, tasarlayan, geliştiren ve dönüştüren bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Çünkü Ankara Bilim Üniversitesi’nde her güçlü dönüşüm bir hayalle başlar:
Hayal Et, Tasarla, Geliştir, Dünyayı Değiştir.
Prof. Dr. Cem Harun MEYDAN
Ankara Bilim Üniversitesi