İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi; disiplinler arası ve güncel gelişmeleri takip eden, uluslararası kalitede bir eğitimle öğrencilerimizi küreselleşen dünyaya hazırlayan ve onlara "Dünya İnsanı" olma yolunda her türlü eğitimi ve tecrübeleri edinmelerine yardımcı olacak bir ortamı sunmaktadır.

Fakültemizde bulunan Yönetim Bilişim Sistemleri, Psikoloji ve Mütercim Tercümanlık bölümleri, mezunlarını iş dünyası, devlet kurumları, akademik dünya ve uluslararası kurumlarda etkin roller için yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Fakültemizde bulunan öğretim üyelerimiz yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin bir kısmını ya da tamamını yurtdışındaki seçkin okullarda yapmış, birçoğu uluslararası deneyimi ile Ankara Bilim Ünivesitesi’nin kadrosuna katılmıştır.

Fakültemiz 7+1 İş Dünyasına Entegre İntörn Eğitim Modeli uygulamayı hedeflemiştir. Bu programla; öğrencilerimizi teorik alanda yetiştirirken, eğitim programı içindeki son dönemde doğrudan sektör içerisinde iş hayatına atılmalarını sağlanarak, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı olarak tam donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Bununla birlikte, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası proje ekiplerine dâhil ederek onları akademiye hazırlamakta ve sektörle iç içe yetişmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Fakültemizdeki programlar, öğretim elemanlarımız, sunulan fırsatlar ve yürütülmekte olan projeler hakkında daha çok bilgi edinebilmek için kapımızın daima açık olduğunu ifade etmek isterim.

Diğer yandan fakültemiz bölümlerinin ilgi alanı içinde projeler geliştirerek bilime yönetsel uygulamaları katkı sağlamak da temel amaçlarımız içinde yer almaktadır.

Bu çerçevede hem öğrencilerimiz hem de araştırmacılar ile yüksek düzeyde etkileşim içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Ankara Bilim Üniversitesinin hayallerinizi tasarlayacağınız ve geliştirebileceğiniz bir araştırma, eğitim ve bilimsel etkileşim merkezi olması çabası içinde, herkesi Üniversitemiz ve Fakültemizdeki eğitim ve araştırma programlarımızı daha yakından tanımaya davet ediyorum.

PROF. DR. CEM HARUN MEYDAN