Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Yeni Medya ve İletişim (İngilizce)

İletişim ve Medya Bölümü, iletişim ve bilgi çağının toplumunu anlamayı ve dönüştürmeyi hedefleyen entelektüeller ve profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümümüzün eğitim anlayışı, sosyal bilimler ve insan bilimlerinin farklı disiplinlerinden beslenen eleştirel bir bakış açısı üzerine kurulmuştur. Öğrencilerini sosyoloji, edebiyat, siyaset bilimi ve felsefe gibi farklı alanların sağladığı geniş bir entelektüel dünyayla buluşturmayı amaçlayan bölümümüz iletişim ve medya alanında geleceğin yaratıcı profesyonellerini ve çok yönlü bilim adamlarını mezun etmeyi hedeflemektedir. İletişim ve Medya Bölümünden mezun öğrencilerimiz, iletişim süreçlerini kavrayıp analiz edebilme beceresi kazanarak, edindikleri entelektüel bakış açısını mesleki hayatlarında uygulayabilecekler ve medya ve iletişim sektörünün her alanında çalışabilecek donanıma sahip olacaklardır. Öğrencilerimizi akademik ve bilimsel bağımsızlık içinde kendilerini özgürce geliştirebilecekleri bölümümüze bekliyoruz.