Basında Biz

"Yaratıcı ve Eleştirel Düşünce Kongresi" Ardindan...

“Ürettiğimiz, yaptığımız veya inşa ettiğimiz her şeyin tam da düşüncemizin eleştirel derinliğine ve yaratıcılığımızın zenginliğine bağlı olduğu bu karmaşık toplumsal düzen içinde olaylara, olgulara, sanata ve topluma eleştirellikten beslenen bir çerçeveden bakmak her zamankinden daha kıymetli bir çaba olarak görünmektedir.” felsefesi ile kurgulanan ve 2022 senesinde ilki düzenlenen “Ulusal Yaratıcı ve Eleştirel Düşünce Kongresi” Ankara Bilim Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Mart tarihinde Üniversitemiz Maltepe kampüsünde 2. kez gerçekleşti.

Rektörümüz Prof.Dr. Yavuz DEMİR'in açılış konuşması ile başlayan kongre bizler dahil toplam 12 farklı üniversite ve iletişim ağırlıklı olmakla birlikte toplam 14 farklı çalışma alanının yer aldığı kongrede 6 oturumda toplam 24 bildiri sunuldu.

Tarih, Felsefe, Siyaset Bilimi, Mimarlık, Bilişim, Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Film Tasarımı, Yeni Medya, Medya ve Kültürel Çalışmalar, Görsel İletişim Tasarımı, Alman Dili ve Edebiyatı alanlarında kıymetli çalışma ve görüşlerin sunulduğu paneller sonunda kongre, üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü’nün kapanış konuşmasıyla son buldu.

Katkıda bulunan; Ankara Üniversitesi, Ankara Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi mensubu akademisyen ve bilim insanlarına teşekkür ederiz.

*Kongre sonucunda yayımlanacak Bildiri Kitabı’na üniversite web sitemizde bulunan Yaratıcı ve Eleştirel Düşünce Kongresi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Görsel İçerik