Hazırlık Okulu Sınavı - Ek Yerleştirme ile Gelen Öğrenciler

03 Ekim 2022 / Pazartesi

Birinci Aşama: Seviye Tespit Sınavı (STS) – 5 Ekim 2022 Çarşamba, 11:00

2022-2023 Akademik yılında Ankara Bilim Üniversitesi’ne ek yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan ve İngilizce yeterlik sınavı muafiyetini sağlamamış bütün öğrenciler 5 Ekim 2022 Çarşamba, günü saat 11.00’de yapılması planlanan İngilizce Seviye Tespit Sınavı’na (STS) girmekle yükümlüdürler. Bu sınav, öğrencinin Hazırlık Okulu’nda hangi düzeyde/programda İngilizce eğitim alacağını belirler.

Öğrencilerin STS’ye girebilmeleri için başvuru yapmalarına gerek yoktur. YKS ile yeni yerleştirilmiş ve İngilizce yeterlik muafiyetini sağlamamış tüm öğrencilerin isimleri STS’ye girecekler listesinde yer alacaktır.

Seviye Tespit Sınavına katılmayan öğrencilerin Hazırlık sınıfı yerleştirmeleri doğrudan A Kuru (Başlangıç seviyesi) sınıflarına yapılacaktır.

Sınavın sonuçları ve ikinci aşamaya girecek öğrencilerin listesi üniversitemizin web sitesinde ilan edilecektir.

İkinci Aşama: Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) – 6 Ekim 2022 Perşembe, 10:00

5 Ekim Çarşamba günü yapılması planlanan İngilizce Seviye Tespit Sınavı’na (STS) girip istenilen başarıyı gösteren öğrenciler 6 Ekim 2022 Perşembe günü yapılması planlanan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na (YDYS) girmeye hak kazanırlar.

Bu sınav, öğrencinin bölümünde eğitim görmeye başlayabilmesi için yapılan bir sınavdır. Bu sınavdan istenilen başarıyı gösteren öğrenciler bölümlerinde eğitimlerine devam ederler. Sınavdan başarısız olan öğrenciler Hazırlık Okulu’nda B Kuru (Orta seviye) sınıflarına yerleştirilir.

Geçerliliği Kabul Edilen Uluslararası Yabancı Dil Sınavları için tıklayınız.
Seviye Tespit ve Yabancı Dil Yeterlik Sınavı hakkında bilgi için tıklayınız.

Sınav Yeri: Maltepe Mahallesi Şehit Gönenç Caddesi No: 5 Çankaya Ankara (Maltepe Kampüsü)