Hazırlık Okulu Sınavı

29 Ağustos 2022 / Pazartesi

Birinci Aşama: Seviye Tespit Sınavı (STS) – 15 Eylül 2022 Perşembe, 10:00 *

2022-2023 Akademik yılında Ankara Bilim Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan ve İngilizce yeterlik sınavı muafiyetini sağlamamış bütün öğrenciler 15 Eylül 2022 Perşembe günü yapılması planlanan İngilizce Seviye Tespit Sınavı’na (STS) girmekle yükümlüdürler. Bu sınav, öğrencinin Hazırlık Okulu’nda hangi düzeyde/programda İngilizce eğitim alacağını belirler.

Öğrencilerin STS’ye girebilmeleri için başvuru yapmalarına gerek yoktur. YKS ile yeni yerleştirilmiş ve İngilizce yeterlik muafiyetini sağlamamış tüm öğrencilerin isimleri STS’ye girecekler listesinde yer alacaktır.

Seviye Tespit Sınavına katılmayan öğrencilerin Hazırlık sınıfı yerleştirmeleri doğrudan A Kuru (Başlangıç seviyesi) sınıflarına yapılacaktır.

Sınavın sonuçları ve ikinci aşamaya girecek öğrencilerin listesi üniversitemizin web sitesinde ilan edilecektir.

* Sınavın yapılacağı tarihte ve saate değişiklik yapılması üniversitemizin inisiyatifindedir. Lütfen olası duyurular için üniversitemiz web sitesini takip edin.

İkinci Aşama: Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) – 19 Eylül 2022 Pazartesi, 10:00 *

15 Eylül 2022 Perşembe günü yapılması planlanan İngilizce Seviye Tespit Sınavı’na (STS) girip istenilen başarıyı gösteren öğrenciler 19 Eylül 2022 Pazartesi günü yapılması planlanan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na (YDYS) girmeye hak kazanırlar.

Bu sınav, öğrencinin bölümünde eğitim görmeye başlayabilmesi için yapılan bir sınavdır. Bu sınavdan istenilen başarıyı gösteren öğrenciler bölümlerinde eğitimlerine devam ederler. Sınavdan başarısız olan öğrenciler Hazırlık Okulu’nda B Kuru (Orta seviye) sınıflarına yerleştirilir.

* Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na (YDYS) girecek olan öğrenci sayılarına bağlı olarak sınavın yapılacağı tarihte ve saate değişiklik yapılabilir. Lütfen olası duyurular için üniversitemiz web sitesini takip edin.

Geçerliliği Kabul Edilen Uluslararası Yabancı Dil Sınavları (1) için aşağıda bulunan dosyayı inceleyebilirsiniz.

Sınav Yeri: Çamlıca Mahallesi Anadolu Bulvarı 16A/1 Yenimahalle Ankara (Çamlıca Kampüsü)