Computer Science Congress’22 (CSCON 2022)

23 Mart 2022 / Çarşamba

Computer Science Congress’22 (CSCON 2022)

IEEE Computer Society (CS), lEEE’nin yazılım, programlama ve donanım gibi bilgisayar mühendisliği konularıyla ilgilenen alt topluluğudur. 100,000’den fazla üyesi ile dünyanın bilgisayar alanındaki en büyük mesleki ve teknik kuruluşudur. Dünya çapında geliştirilen bilgisayar bilimleri ve mühendislik standartlarının %40’ını belirleyen bir otorite konumundadır.

CSCON teknoloji, bilişim, bilgisayar gibi alanlarda Türkiye’nin dört bir yanından, her yaş ve meslek grubundan 2000’den fazla katılımcıyı buluşturup eğitimler, yarışmalar, sunumlar, stant ve fuaye alanları bulunduran bilgisayar bilimine meraklı herkese hitap eden üç günlük bir etkinliktir. Bu yıl Ankara Bilim Üniversitesi IEEE Topluluğu ve IEEE Ankara Üniversitesi  ev sahipliğinde beşincisi gerçekleştirilecek olan CSCON, Türkiye genelinde lisans seviyesinde öğrencileri tarafından organize edilen en büyük etkinlik olmayı ve IEEE Türkiye’nin bulunduğu Region8’te her sene olduğu gibi adından söz ettirmeyi hedefler.

Üniversitemizin de ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinliğin ilk günü (25 Mart)  olan Ankara ATO Congresium’da yapılacak şekilde, ikinci ve üçüncü (26-27 Mart) gününde ise teknik eğitimlerin yapılacağı 150 kişi kapasiteli 30 adet dersliklerden oluşan Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü‘nde devam edecektir.

İlk gününde akademik konuşmalar, girişimcilik, şirket oturumları, staj imkanları ve network oturumları gerçekleştirilecektir.
İkinci ve üçüncü günlerde ise bilgisayar bilimi alt başlıkları altında, alanında uzman kişiler tarafından 25’ten fazla eğitim verilecektir.